Nieuwe Kverneland iXtra fronttank

Kverneland introduceert de nieuwe iXtra fronttank. In combinatie met de iXter gedragen veldspuit, heeft de iXtra een tankvolume van 3.000 liter. Een interessant alternatief voor een getrokken spuit of een zelfrijder.

Nieuwe+Kverneland+iXtra+fronttank
© eigen foto Kverneland

De Kverneland iXtra fronttank heeft een maximale capaciteit van 1.300 liter. De fronttank is ook te gebruiken als vloeibare kunstmesttank in combinatie met de Kverneland Optima maïszaaimachine.

Twee versies

Er zijn 2 versies beschikbaar van de Kverneland iXtra: met handmatige en automatische bediening. De eenvoudige versie heeft een handmatige bediening voor zowel het EasySet bedieningspaneel van de iXter gedragen veldspuit als de iXtra fronttank.

De tweede versie is een volledig automatisch middelenmanagement. Aangestuurd vanaf de bedieningsterminal vindt communicatie plaats tussen de front- en achtertank.

Kranen

In combinatie met het automatische vul- en reinigingsprogramma zijn alle handmatig bediende kranen vervangen door elektronisch aangestuurde kranen (iXclean Pro). Dat maakt een volledige bediening vanaf de trekkerstoel mogelijk.

In beide gevallen zal de hoofd pomp van de iXter en de mixtank/fustreiniger worden gebruikt voor het vullen en bereiden van het mengsel voor de front- en achtertank. Een onafhankelijke elektrisch aangedreven pomp zorgt voor het mengen in de voorste tank.

Onkruid- en ziektedruk

Bijzonder is dat in de fronttank ook een andere werkzame stof is te gebruiken, zodat er afhankelijk van de onkruid- of ziektedruk met verschillende middelen is te spuiten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer