Kverneland+cultivator+met+vier+zones
Nieuws
© eigen foto Kverneland

Kverneland cultivator met vier zones

Kverneland heeft de CLC Pro Cut ontwikkeld voor verstoppingsvrij werken met lange gewasresten zoals (dors)maïsstengels, zonnebloemen of koolzaadstoppel.

De combinatie van snijschijven en twee rijen tanden maken de CLC Pro Cut tot een compacte en eenvoudig te trekken cultivator. In totaal zijn er vier bewerkingszones.

De CLC Pro Cut kreeg het sterke CLC Pro frame waarop een rij snijschijven is gemonteerd, gevolgd door twee rijen tanden.

Hij wordt aangeboden met twee starre frames (3 en 3,5 meter) en twee opklapbare (4 en 4,5 meter) en is daarmee geschikt voor trekkers tot 325 pk.

Tanden

De machine is samengesteld uit vier bewerkingszones. De eerste zone bestaat uit snijschijven. Deze snijden de gewasresten tot 5 centimeter diep om de stroming door de machine te optimaliseren.

De twee rijen met de bekende CLC-tanden kunnen 2 tot 30 centimeter diep werken en kunnen onder andere worden voorzien van Knock-on scharen voor het volledig loswerken van de wortel.

Nalooprollen

Na de tanden volgen de egalisatiesleeptanden die de grond vlak strijken en de grondstroom gelijkmatig over de rol verdelen. Uit Kvernelands complete assortiment nalooprollen is er voor elke bodemsoort de juiste beschikbaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 7°
  10 %
 • Zondag
  23° / 11°
  40 %
 • Maandag
  20° / 14°
  70 %
Meer weer