Besluit regeling productierechten pas dit najaar

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken ziet geen ruimte om de Regeling ontheffing productierechten Meststoffenwet (POR) te verlengen, maar wil dit najaar het gesprek hierover opnieuw aangaan.

Besluit+regeling+productierechten+pas+dit+najaar
© Archieffoto Marcel Bekken

Van Dam schrijft dat in een reactie op een motie van de Tweede Kamer. In de motie wordt de regering verzocht het niet verlengen van de POR-regeling geen onderdeel te laten zijn van het maatregelenpakket 2017 en hierover te besluiten in het kader van de evaluatie Meststoffenwet in overleg met de betrokken sectoren.

Resultaten evaluatie meegewogen

De staatssecretaris zegt dit najaar opnieuw in overleg te gaan met de varkens- en pluimveesector. Hij is dan bereid opnieuw te bekijken of er ruimte is voor verlenging van de POR-ontheffingen. In die afweging zal de bewindsman de resultaten van de evaluatie Meststoffenwet betrekken.

Van Dam merkt daarbij voor de volledigheid en duidelijkheid in de richting van de ondernemers op dat hij op dit moment geen ruimte ziet voor een verlenging van de ontheffingen die lopen tot 31 december 2017.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer