Extra steun voor boeren Veenkoloniën

Boeren in de Veenkoloniën in Drenthe en Groningen kunnen subsidie krijgen om hun bedrijf duurzamer te maken. Zo is geld beschikbaar voor precisiebemesting, waterzuivering op het erf en specifieke grondbewerkingsmachines.

Extra+steun+voor+boeren+Veenkoloni%C3%ABn
© Koos van der Spek

Via het Europese plattelandsprogramma POP3 is in totaal 1,8 miljoen euro aan subsidie beschikbaar.

Volgens Rink Vegelin van het Innovatiecentrum in Valthermond is getracht de regeling zo laagdrempelig mogelijk te maken. Uitgaande van de lijst van goedgekeurde investeringen heb je alleen een offerte nodig van de leverancier om een aanvraag in te dienen bij RVO.

High-tech

Het hoeft daarbij volgens Vegelin niet om alleen maar high-tech toepassingen te gaan. 'Zo kan een boer een weger op zijn rooier plaatsen om te kunnen meten wat de organische stof doet op zijn land.'

Het gaat er om boeren net dat zetje te geven om een stap verder te zetten, zegt Vegelin. 'Neem de spoelplaatsen, iets waar sommige boeren liever niet aan willen. Met een subsidie die heel dicht op de landbouw zit, lukt het wel. Mits het systeem dat ze plaatsen 'waterschapproof' is.'

Openstelling

De bijdrage die boeren kunnen ontvangen bedraagt minimaal 10.000 euro en maximaal 100.000 euro per aanvraag. De openstelling loopt van 20 februari tot en met 1 mei. Op 14 maart is een voorlichtingsbijeenkomst bij het Innovatiecentrum Veenkoloniën in Valthermond.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer