Drenthe wacht oordeel Kamp af over windmolenmotie

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra weigert in te gaan op alternatieven voor het Drentse windmolenplan, zolang minister Henk Kamp niet heeft gereageerd op een Tweede Kamermotie over herbezinning.

Drenthe+wacht+oordeel+Kamp+af+over+windmolenmotie
© Ruud Ploeg

Voor het Kerstreces vroeg de Tweede Kamer minister Kamp om een bezinningsperiode in het vergunningentraject. 'Kamp is dus nu aan zet', zei Stelpstra woensdag in Provinciale Staten. Pas daarna kan de provincie zich beraden op een eventueel nieuwe situatie.

Kort voor het Tweede Kamerdebat werd een plan gelanceerd voor een zonnepark in het gebied dat meer stroom kan opleveren dan de 45 windmolens. Dat kost dan wel 500 hectare landbouwgrond.

Dakoppervlak

LTO regiobestuurder Jan Bloemerts reageerde dat zolang er nog zo veel dakoppervlak beschikbaar is en wereldwijd voedselschaarste heerst, zo'n zonnepark een absurd plan is.

Een deel van PS vindt dat Stelpstra vol moet inzetten op alternatieven. Dat kan volgens hen omdat een meerderheid in de Tweede Kamer openlijk twijfelt aan de haalbaarheid van het windmolenpark in de Veenkoloniën.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer