Drenthe+wacht+oordeel+Kamp+af+over+windmolenmotie
Nieuws
© Ruud Ploeg

Drenthe wacht oordeel Kamp af over windmolenmotie

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra weigert in te gaan op alternatieven voor het Drentse windmolenplan, zolang minister Henk Kamp niet heeft gereageerd op een Tweede Kamermotie over herbezinning.

Voor het Kerstreces vroeg de Tweede Kamer minister Kamp om een bezinningsperiode in het vergunningentraject. 'Kamp is dus nu aan zet', zei Stelpstra woensdag in Provinciale Staten. Pas daarna kan de provincie zich beraden op een eventueel nieuwe situatie.

Kort voor het Tweede Kamerdebat werd een plan gelanceerd voor een zonnepark in het gebied dat meer stroom kan opleveren dan de 45 windmolens. Dat kost dan wel 500 hectare landbouwgrond.

Dakoppervlak

LTO regiobestuurder Jan Bloemerts reageerde dat zolang er nog zo veel dakoppervlak beschikbaar is en wereldwijd voedselschaarste heerst, zo'n zonnepark een absurd plan is.

Een deel van PS vindt dat Stelpstra vol moet inzetten op alternatieven. Dat kan volgens hen omdat een meerderheid in de Tweede Kamer openlijk twijfelt aan de haalbaarheid van het windmolenpark in de Veenkoloniën.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer