Rotorkopeg NG-H van Kverneland weegt minder

Kverneland introduceert de vernieuwde NG-H serie rotorkopeggen. De machine combineert minder gewicht met een eenvoudige instelling. Kverneland toont de rotorkopeg op de beurs Sima een Parijs.

Rotorkopeg+NG%2DH+van+Kverneland+weegt+minder
© Eigen Foto

De NG-H serie is een doorontwikkelde en verbeterde versie van de bestaande NG-H 101-serie, die nu nog beter inspeelt op de wensen van akkerbouwers. De machine is gebaseerd op de NG-H 101 modellen, maar het gewicht is minder (op 3 meter 65 kilo lichter) en de horizontale aandrijving is versterkt.

De nieuwe H-serie heeft een nieuw ontwerp van het horizontale frame die al succesvol is op de Kverneland F30 opklapbare rotorkopeggen. Het gebruik van een dubbelwandige aandrijfbak maakt de machine stabieler. Het frame wordt zelfdragend zonder zwaarder te worden en de strakke uitstraling blijft behouden.

Update

Belangrijke kenmerken zoals de rotorafstand van 25 centimeter, de dubbele conische lagering en de modulaire tandhouder bleven ongewijzigd. De kop kreeg wel een update: deze is lichter en biedt aanspanning met Cat. II en Cat III trekkers, maar de integratie met alle typen zaaimachines bleef behouden.

Een beter zwaartepunt is een belangrijke verbetering, evenals de gereduceerde benodigde hefkracht van de H-serie vergeleken met het NG-H 101 model. De werkbreedtes voor de nieuwe H-serie zijn 3, 3,5 en 4 meter.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer