Wintershow+Mechan+Groep+met+highlights
Nieuws
© Hendrik Begeman

Wintershow Mechan Groep met highlights

Op de Wintershow van de Mechan Groep was als noviteit de nieuwe Fendt 1046 voor het eerst in ons land te zien. De 1000-serie bestaat nu uit vier trekkers van 396 tot 517 pk.

De week voor kerst staat in Achterveld altijd in het teken van de jaarlijkse Wintershow. Sinds alle AGCO-merken er zijn gecentraliseerd, is er veel te zien naast het gebruikelijke groen van Fendt-groen. Deze keer ook de hooibouwlijn in MF-rood en Fendt-groen.

Het groen van Fendt is sinds augustus gewijzigd in het nieuwe 'Nature Green', waarin vorig jaar al de nieuwe 1000-serie was gepresenteerd. Als je ze naast elkaar ziet, is het een mooie frisgroene kleur.

Menigeen wilde toch even het Fendt-gevoel opsnuiven op zo'n grote 500 pk Fendt uit de 1000-serie. Nieuw was verder de Fendt 500 S4 die nu voldoet aan de Final IV emissienorm.

Matig tevreden

Over het afgelopen jaar was commercieel directeur Merijn Aldewereld van de Mechan Groep matig tevreden. 'Oké, maar niet super', relateerde hij aan de lage melkprijzen, de hagel- en waterschade.

Allemaal ongemakken die de landbouw het afgelopen jaar voor de kiezen heeft gehad. Hierdoor zijn ook veel loonwerkers indirect getroffen omdat ze langer op hun geld moeten wachten.

Aldewereld: 'Dit brengt onzekerheid bij de kopers en heeft effect op het koopgedrag. Het was hard vechten. Maar de melkprijs trekt weer aan en nu maar hopen dat het doorzet. Dan zien we het nieuwe jaar weer met vertrouwen tegemoet en hopelijk krijgen we dan weer rust en stabiliteit in de markt.'

Massey Ferguson

In de Massey Ferguson-hal wees Marco Knoppert op de nieuwe 6700 S-serie, bestaande uit zeven viercilindertrekkers. Vol trots vertelde hij dat ze met 200 pk de zwaarste viercilindertrekker in het programma hebben.

Deze zijn afhankelijk van het type, leverbaar met de viertraps Dyna-4, de zestraps powershift Dyna-6 of de Dyna-VT, de variabele transmissie. Alle maken gebruik van SGR met AdBlue, maar zonder EGR en partikelfilters.

Opbrengstmeting

Tim van der Leck is de nieuwe man van Topcon. Hij presenteerde de nieuwe YieldTrakk, een opbrengstmeting op maaidorsers en andere oogstmachines die het ook in kaart kan brengen. Het is naleverbaar op reeds in gebruik zijnde machines en kost om en nabij de 5.000 euro.

De CropSpec van Topcon is een sensor die de stikstof en biomassa meet in de gewassen met een grote footprint van 3 tot 4 meter en volgens Van der Leck de meest nauwkeurige in de markt.

Voor het eerst deden de niet-AGCO-merken nu mee vanuit hun nieuwe vestiging in Amersfoort. Hier rust voor de Mechan Groep de uitdaging om het weggevallen programma van Vogel en Noot weer op te vullen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer