Kuhn EL 402 R opklapbare frees werk 6 meter breed

De Kuhn EL 402 R is een nieuw ontwikkelde opklapbare frees met een werkbreedte van ruim 6 meter. Ingeklapt is de transportbreedte maar 3 meter. De frees is geschikt voor trekkers met een vermogen tot en met 400 pk.

Kuhn+EL+402+R+opklapbare+frees+werk+6+meter+breed
© Eigen Foto

De grote rotor met 550 millimeter doorsnede en 144 carbide-gecoate licht doorgebogen haakse messen zorgen voor een fijn kruimelig zaaibed. Een fijn kruimelig en homogeen zaaibed zijn doorslaggevende punten bij vollegrondsgroenteteelt.

Bij stromingsirrigatie bij vollegrondsgroenteteelt moeten de velden volkomen vlak en egaal zijn. Vlaklegging heeft tijdens de ontwikkeling van de EL 402 R dan ook bij Kuhn veel aandacht gekregen.

Rugvorming

Voor een perfecte aansluiting tussen twee werkgangen is de keuze gemaakt voor aandrukrollen met een grotere werkbreedte dan de door de rotoren gefreesde breedte. Door de overlap van de rollen wordt rugvorming aan beide zijden voorkomen.

In het midden van de machine wordt eveneens een overlap bij de verbinding tussen de twee rotoren en twee rollen gecreëerd. De scheiding van de twee rotoren zit namelijk niet in lijn met de scheiding van de twee rollen. Zo is voor de noodzakelijke voorkoming van ruggen gezorgd.

Aandrijving

De aandrijving bestaat uit door Kuhn geproduceerde tandwielkasten met rondpompfunctie van de smeerolie, versterkte aandrijfassen, zware overbelastingkoppelingen, special afdichtingen en versterkte rotoren. Deze punten komen de betrouwbaarheid van de machine ten goede.

De rotorfrees EL 402 R beschikt over een standaard geleverd controlepaneel. Deze informeert de chauffeur in de trekkercabine wanneer een overbelastingkoppeling aangesproken wordt of wanneer de toegestane olietemperatuur in een van de drie aandrijvingen wordt overschreden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer