Comfortabeler kunstmest strooien met EasySet

Als noviteit voor de serie kunstmeststrooiers ZA-V biedt Amazone nu de bedieningscomputer EasySet aan. Deze uitrusting maakt een eenvoudige en comfortabele bediening mogelijk.

Comfortabeler+kunstmest+strooien+met+EasySet
© Amazone

Met de bedieningscomputer EasySet worden alle basisfuncties van de strooier uitsluitend elektrisch ingesteld en aangestuurd. Zoals alle typen ZA-V-strooiers is ook de EasySet-variant uitgerust met het precisiestrooiwerk voor werkbreedten van 10 tot 36 meter en met het Soft Ballistic System (SBS).

Deze wordt aangeboden met trechterinhouden van 1.400 tot 4.200 liter en kan voor het kant-, rand- en grens- en greppelstrooien worden uitgerust met de kantstrooi-inrichting Limiter V+.

Uitstroomopeningen

Met behulp van de bedieningscomputer EasySet kunnen de uitstroomopeningen van de schuiven links en rechts en van elkaar gescheiden worden en met één druk op de knop worden ingesteld en tijdens het strooien worden bijgeregeld. Daardoor is de strooihoeveelheid voor de linker- en rechterzijde ook individueel aan te passen.

Voor het bedienen van de Limiter V+ wordt eerst de gewenste werkhoogte voor de betreffende instelling met de +/-toetsen op de bedieningscomputer ingesteld en met de speciale Limiter-toets geactiveerd.

Greppelstrooien

Het veranderen van de Limiter-functie, bijvoorbeeld van randstrooier naar grens- of greppelstrooien, wordt eveneens met de +/-toetsen uitgevoerd. Als de situatie het vereist, kan bijvoorbeeld bij het greppelstrooien de strooihoeveelheid richting perceelgrens worden verminderd.

Omdat er geen hydrauliekaansluitingen nodig zijn, is de ZA-V Easy snel aan- en af te koppelen. Om de strooier in gebruik te nemen, moeten alleen een driepolige stroomkabel en de koppelingsas op de trekker worden aangesloten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer