Claas Scorpion biedt meer comfort en gemak

Claas komt met een volledig nieuwe serie Scorpion telescoopladers. Ze hebben meer comfort en een eenvoudiger bediening gekregen. Het hefvermogen gaat tot 5,5 ton en de hefhoogte tot 8,75 meter.

Claas+Scorpion+biedt+meer+comfort+en+gemak
© Claas

Telescoopladers zijn op boerderijen handige machines voor het verplaatsen van materiaal. Met de Scorpion heeft Claas een brede modellenreeks in huis met hoogten van 6,15 tot 8,75 meter en hefvermogens van 3 tot 5,5 ton.

Alle modellen hebben viercilinder Deutz-motoren van 136 of 156 pk met EU-Stage IV uitlaatgasnormen. Grootste modellen 9055 en 7055 werken met een 4,1 liter motor. In de kleinere modellen (7050, 7044, 7035, 7030, 6035 en 6030) zit een 3,6 liter motor.

Besturing

De hydrostatische besturing biedt drie mogelijkheden: voorasbesturing, vierwielbesturing en hondengang (diagonale besturing). De diversiteit in besturing biedt voordelen bij de verschillende werkzaamheden. De vierwielbesturing zorgt in krappe ruimtes voor optimale wendbaarheid.

Het complete laadsysteem is te bedienen met een ergonomisch ontworpen joystick, waarmee functies makkelijk zijn in en uit te schakelen. Boven op de joystick zijn de snelheidsbereiken in te stellen: slak (0 tot 7 kilometer), schildpad (0 tot 15 kilometer) en haas (0 tot 30/40 kilometer).

Automatische functies

Smart Handling biedt alle Claas telescoopladers variabele automatische functies voor meer comfort en arbeidsverlichting. Met de stapelmodus zijn exacte hef- en daalbewegingen mogelijk door de verticale heffunctie.

De bakmodus is een manier voor het verladen van stortgoed. Bij het zakken van het laadsysteem wordt de telescooparm altijd automatisch ingetrokken. De trilfunctie maakt het makkelijker om bij vochtige of plakkerige producten de bak te legen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer