Duidelijkheid glasvezel Achterhoek laat op zich wachten

Er is nog geen duidelijkheid over de planning en kosten van de aanleg van glasvezel in de Achterhoek. Dat bleek deze week tijdens een bijeenkomst tussen gemeentebestuurders en marktpartij CIF.

Duidelijkheid+glasvezel+Achterhoek+laat+op+zich+wachten
© Nieuwe Oogst

CIF kan voor september geen concrete informatie bieden over planning en aansluitkosten van glasvezel in de Achterhoek. Het bedrijf werkt bij de aansluiting in fases. Per fase wordt steeds opnieuw gekeken of deze start of niet. Er is één lichtpuntje: In de tweede fase die CIF nu voorbereidt, worden de gemeenten Aalten en Oost Gelre wel meegenomen.

CIF hoopt voor de zomervakantie de vraagbundeling in deze twee gemeenten te hebben afgerond. Tegen welke prijs en onder welke afspraken de aanleg mogelijk is in deze gemeenten, moet CIF nog bepalen. De prijs is wel bekend voordat de vraagbundeling start.

Berkelland en Winterswijk

In Berkelland en Winterswijk is de eerste schop in de grond en gaat aanleg dit jaar door.

Over de aanleg in de overige gemeenten: Bronckhorst, Doetinchem, Oude-IJsselstreek, Montferland, Doesburg, Lochem en Zutphen doet CIF geen toezeggingen. De bestuurders van deze gemeenten zijn zwaar teleurgesteld en gaan zich beraden op het vervolg.

Dubbel gevoel

Wethouder Paul Seesing van Bronckhorst : We zitten hier met een dubbel gevoel. We hadden een vervolgaanpak verwacht. Maar we hebben geen concrete toezeggingen gekregen en dat frustreert ons. Het blijkt eens te meer dat de markt grote moeite heeft met het realiseren van glasvezel in ons buitengebied. We willen vaart maken, we zijn er al drie jaar klaar voor. Over hoe het nu verder moet, gaan we nadenken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  25° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  27° / 16°
  60 %
 • Vrijdag
  23° / 14°
  50 %
Meer weer