%27Noord%2DHollandse+doelstelling+glasvezel+te+ambitieus%27
Nieuws
© Provincie Noord-Holland

'Noord-Hollandse doelstelling glasvezel te ambitieus'

Het streven van Noord-Holland om 18.000 adressen in de witte gebieden van snel internet te voorzien, is te ambitieus. Dat concludeert Dialogic in haar verkenning 'Breedband in Noord-Holland' naar de kansen om het glasvezelnet in de hele provincie uit te rollen. Het gaat om een investering van bijna één miljard euro.

Investeringsbereidheid

De investeringsbereidheid van marktpartijen is daarvoor te gering, schrijft Dialogic. Jaap Bond, gedeputeerde Economische Zaken, vindt dat overheid haar rol moet pakken waar de markt het niet wil of kan regelen.

'Digitale bereikbaarheid is tegenwoordig cruciaal, zowel voor ondernemers als voor particulieren. Ook, misschien wel juist, in het buitengebied', meent Bond.

Staatssteunkaders

'Daarom bieden de Europese staatssteunkaders in gebieden waar nog geen snel internet is, ook meer ruimte voor overheidsinspanningen,' aldus de bestuurder. Eind 2016 verwachten Gedeputeerde Staten een concreet voorstel aan Provinciale Staten te kunnen voorleggen.

Weer

 • Zondag
  3° / -2°
  20 %
 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer