Amazone opent nieuw testcentrum

Amazone heeft in de vestiging Hasbergen-Gaste zo'n 2 miljoen euro geïnvesteerd in gebouwen en inrichting van een nieuw testcentrum. Daarmee breidt Amazone de capaciteiten voor de proef- en testafdeling in deze vestiging aanzienlijk uit.

Amazone+opent+nieuw+testcentrum
© Eigen Foto

De nieuwbouw bestaat uit een 2.400 vierkante meter grote hal met prototypebouw en testinstallaties. Daarnaast een 600 vierkante meter groot kantoorcomplex met elektronicalaboratoria en verblijfsruimten.

Het nieuwe testcentrum vormt samen met het in 2014 geopende en op een steenworp afstand gelegen technisch centrum voor ontwikkelingsingenieurs een slagvaardige eenheid. Daardoor krijgt de machinefabrikant heel wat nieuwe mogelijkheden voor research en ontwikkeling.

Omzet

Alleen voor de sectoren voor research en ontwikkeling heeft Amazone de afgelopen jaren achttien nieuwe medewerkers in dienst genomen. In totaliteit liggen de uitgaven voor research en ontwikkeling bij Amazone op 5 procent van de omzet.

De medewerkers in het testcentrum houden zich bezig met de montage, inbedrijfstelling en het testen van functionaliteiten en prototypes op de competentiegebieden bemestingtechniek, gewasbeschermingstechniek, zaaimachine DMC, ploegen en elektronica

Spuitbomen

Tot de bijzonderheden behoren een testbank voor spuitbomen met werkbreedten tot 60 meter en een ontkoppeld fundament met een 60 ton zware vloerplaat voor continubelastingtests met zeer grote landbouwmachines.

Voor tests van veldspuiten dient het geïntegreerde watermanagement, waartoe een 16.000 liter voorraadtank, onder de vloer aangelegde vulleidingen met aftappunten evenals een afvoergoot en een aanzuigschacht voor onderdruktests behoren. Een moderne led-verlichting met lichtregeling zorgt voor een energie-efficiency.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer