Achterhoekse landbouwbeurs verhuist opnieuw

De Oost-Nederlandse land- en tuinbouwbeurs verhuist naar een nieuwe A1-locatie in het centrum van Oost-Nederland. Tegelijk kiest de beursorganisatie voor een nieuwe formule.

Achterhoekse+landbouwbeurs+verhuist+opnieuw
© nieuwe oogst

De vakbeurs gaat van 27 tot en met 29 juni 2017 verhuizen naar een locatie direct aan de A1 tussen Lochem en Rijssen afslag Markelo. De beurs is op het bedrijf van de maatschap Wessels met 180 melkkoeien. Naast de vakbeurs komt hier het zogenaamde Fair Food Event.

De eerste drie edities vonden plaats in de Achterhoek. Het eerste jaar in Halle en later in Zelhem. De beurs heeft hierdoor een goede bekendheid opgebouwd met een sterke regionale functie.

Breder gebied

Om door te blijven groeien naar een Oost-Nederlandse Landbouwbeurs is naar een nieuwe locatie gezocht. wij hierdoor een breder gebied. Op de nieuwe A1-locatie is een breder gebied te bedienen: Achterhoek, Twente, Salland, Duitsland en Midden-Nederland.

Beursorganisator Johan Wolters van CNO-Expo: 'Het aantal boeren in een straal van 40 kilometer is vele malen groter en de locatie aan de A1 geeft de beurs een betere uitstraling. Voor de standhouders betekent dit een verbreding van 30 procent, wat inhoudt dat er meer kan worden samenwerkt met minder kosten en een breder publiek.'

From Farm To Fork

Het platform van From Farm To Fork wordt door de beurs ondersteund door de grote partijen uit de agrarische markt. From Farm to Fork in Twente is een culinair boek voor fijnproevers over Health Cuisine in Twente.

'From Farm to Fork is een uit Amerika over komen waaien concept dat wij hebben omarmt en gaan integreren in de Land- en Tuinbouwbeurs en de gedachtegang van de bezoekers', zegt Wolters. 'Tevens gaat Erik Wessels als adviseur meewerken aan het nieuwe Fair Food Event op de Land- en Tuinbouwbeurs in 2017.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer