Samenwerking Mechan Groep en Aeres Tech

De Mechan Groep uit Achterveld en Aeres Tech hebben besloten tot samenwerking op het gebied van technische dealertrainingen en merkgerichte beroepsopleidingen.

Samenwerking+Mechan+Groep+en+Aeres+Tech
© Nieuwe Oogst

Sinds afgelopen winter verzorgt PTC+ (nu Aeres Tech) de trainingen voor de medewerkers van ruim negentig dealers die onder de paraplu van Mechan Groep de merken Massey Ferguson, Valtra en Fendt vertegenwoordigen.

Om de instroom van jonge monteurs te bevorderen, starten er vanaf september 2017 de zogenaamde bedrijfsscholen voor de merken Massey Ferguson, Valtra en Fendt. De Bedrijfsscholen zijn gevestigd in het Expertisecentrum Mobiele Techniek van Aeres Tech in Ede, voorheen PTC+.

Aeres Tech zorgt ervoor dat de leerlingen op niveau worden opgeleid, aansluitend op de beroepspraktijk, in de sfeer en de kleuren van het merk waarvoor ze werken. De opleiding wordt mede geborgd door de samenwerking met het ROC Aventus, waardoor de deelnemers een diploma krijgen dat iedere toets kan doorstaan.

Opleidingsplan

Voor Mechan Groep betekent de samenwerking het begin van een geheel nieuw en breed opgezet opleidingsplan voor de aangesloten dealers. De samenwerking met Aeres Tech voor technische opleidingen is volgens Oscar Bloem van de Mechan Groep het logische gevolg van de ontwikkelingen bij Mechan Groep van de afgelopen twee jaar.

'Als importeur willen we waarde toevoegen ten behoeve van de klanten en van de dealers. Dan ligt het voor de hand om te helpen de kennis bij onze dealers op structurele wijze te verdiepen en te verbreden. Aeres Tech heeft al laten zien dat ze daarvoor een geschikte samenwerkingspartner is', zegt Oscar Bloem.

Praktijkleren

De merken Fendt, Massey Ferguson en Valtra hebben samen ruim een derde van de totale markt in handen, schat Bloem. Daarmee heeft Aeres Tech dus een grote aanwinst binnengekregen, naast de grote merken die al langer gebruik maken van de expertise van Aeres Tech.

Bloem: 'We hebben besloten om in zee te gaan met Aeres Tech, omdat we enthousiast zijn over het concept van praktijkleren. De expertise om kennis over te dragen kun je in principe ook zelf in huis halen, maar als zo iemand dan besluit om te vertrekken, sta je meteen met lege handen. Die kwetsbaarheid ondervangen we nu.'

Onderdeel van het trainingspakket dat Aeres Tech en Mechan Groep zijn overeengekomen, zijn trainingen op het gebied van tractoren en rond precisielandbouw en gps. 'We zijn nog in gesprek over eventuele gebruikerstrainingen. Want ook dat rekenen we tot onze toegevoegde waarde als importeur. Trekkers en aanverwante machines zitten boordevol geavanceerde techniek. Hoe beter de klant die technieken kan toepassen, hoe tevredener hij zal zijn over ons product.'

Twee wintershows

Dit jaar zal de Mechan Groep voor het eerst twee wintershows houden. Zoals gewoonlijk zal er een show zijn bij de Mechan Groep in Achterveld. Maar ook Mechan Cultuurtechniek in Amersfoort zal alle machines tentoonstellen. Beiden shows vinden plaats op woensdag 21 december van 14 uur tot en met 21 uur. Op 19 en 20 december zijn de relatiedagen.

Op zaterdag 14 januari opent Aeres Tech van 10 tot 13 haar deuren. Tijdens de jaarlijkse open dag kunnen belangstellende leerlingmonteurs kennismaken met de merkgerichte BBL opleidingen. Ook dealers zijn van harte welkom om kennis te maken met de werkwijze en voordelen van de praktische opleidingen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer