Pilot+met+Milieukeur+in+sierteelt+van+start
Nieuws
© Koen van Wijk

Pilot met Milieukeur in sierteelt van start

LTO Glaskracht Nederland start in samenwerking met Stichting Milieukeur (SMK) een pilot Milieukeur in de sierteelt onder glas. Supermarkten stellen nieuwe duurzaamheidseisen aan groenten- en sierteeltleveranciers. Milieukeur is daarvoor een van de opties.

In een workshop gehouden in oktober is nader ingegaan op wat nodig is om aan het keurmerk te voldoen. Wat houden de eisen in en hoe werkt Milieukeur? LTO Glaskracht verkent samen met SMK welke meerwaarde Milieukeur heeft in de sierteelt en waar eventuele knelpunten liggen.

Daartoe vindt tijdens de pilot regelmatig overleg plaats tussen de sierteeltbedrijven, SMK en LTO Glaskracht. Uiteindelijke doel is om meer sierteeltbedrijven ook daadwerkelijk onder het Milieukeur keurmerk te krijgen.

Kick off

De kick-off van de pilot vindt plaats op donderdag 22 december om 10.00 uur bij LTO Glaskracht Nederland in Zoetermeer. Enkele sierteeltbedrijven hebben zich reeds aangemeld. Er is nog beperkt plaats voor siertelers om hieraan mee te doen.

Ook nodigen wij zomerbloementelers (glas- en buitenteelt) hiervoor uit. Heeft u interesse dan kunt u zich melden bij Helma Verberkt van LTO Glaskracht Nederland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer