Dümmen Orange koopt aandelen rozenveredelaar

Rozenveredelaar Olij Rozen in De Kwakel sluit zich aan bij Dümmen Orange. Beide bedrijven hebben een akkoord bereikt over de overdracht van aandelen.

D%C3%BCmmen+Orange+koopt+aandelen+rozenveredelaar
© Rozen

Met deze integratie breidt Dümmen Orange haar assortiment uit binnen de productgroep roos. Olij Rozen heeft vermeerderings- en productielocaties in Nederland, Kenia en Ethiopië. De veredelaar belevert wereldwijd rozenkwekers. Met name het veredelingsprogramma voor potrozen is de laatste jaren succesvol.

Dümmen Orange is de laatste jaren uitgegroeid tot toonaangevend bedrijf in de veredeling van snijbloemen, bloembollen, potplanten, vaste planten en nog meer sierteeltproducten. De jaaromzet bedraagt ongeveer 200 miljoen euro en bij het bedrijf werken wereldwijd 6.000 mensen.

Biense Visser, algemeen directeur van Dümmen Orange, zegt blij te zijn met deze consolidatie. 'Het is voor ons weer in een stap in het uitbouwen van onze wereldwijde positie in de sierteelt. De roos is bovendien een belangrijk product met veel marktpotentie.'

DNA-merkers

Voor Olij biedt de overgang naar Dümmen Orange het voordeel dat de veredelaars gebruik kunnen maken van meer geavanceerde veredelingstechnieken. Met behulp van DNA-merkertechnologie is het bijvoorbeeld mogelijk om gerichter resistenties tegen ziekten en plagen in te kruisen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer