D%C3%BCmmen+Orange+koopt+aandelen+rozenveredelaar
Nieuws
© Rozen

Dümmen Orange koopt aandelen rozenveredelaar

Rozenveredelaar Olij Rozen in De Kwakel sluit zich aan bij Dümmen Orange. Beide bedrijven hebben een akkoord bereikt over de overdracht van aandelen.

Met deze integratie breidt Dümmen Orange haar assortiment uit binnen de productgroep roos. Olij Rozen heeft vermeerderings- en productielocaties in Nederland, Kenia en Ethiopië. De veredelaar belevert wereldwijd rozenkwekers. Met name het veredelingsprogramma voor potrozen is de laatste jaren succesvol.

Dümmen Orange is de laatste jaren uitgegroeid tot toonaangevend bedrijf in de veredeling van snijbloemen, bloembollen, potplanten, vaste planten en nog meer sierteeltproducten. De jaaromzet bedraagt ongeveer 200 miljoen euro en bij het bedrijf werken wereldwijd 6.000 mensen.

Biense Visser, algemeen directeur van Dümmen Orange, zegt blij te zijn met deze consolidatie. 'Het is voor ons weer in een stap in het uitbouwen van onze wereldwijde positie in de sierteelt. De roos is bovendien een belangrijk product met veel marktpotentie.'

DNA-merkers

Voor Olij biedt de overgang naar Dümmen Orange het voordeel dat de veredelaars gebruik kunnen maken van meer geavanceerde veredelingstechnieken. Met behulp van DNA-merkertechnologie is het bijvoorbeeld mogelijk om gerichter resistenties tegen ziekten en plagen in te kruisen.

Weer

 • Zondag
  6° / -3°
  10 %
 • Maandag
  7° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
Meer weer