Takii investeert in plantenveredeling in Nederland

Zaadbedrijf Takii Europe gaat in Nederland de veredeling van pot- en perkplanten verder uitbreiden.

Takii+investeert+in+plantenveredeling+in+Nederland
© Takii Europe

De uitbreiding betreft de verplaatsing naar een grotere veredelingslocatie van Honselersdijk naar Kudelstaart. Takii krijgt daar de beschikking over een nieuwe veredelingskas met een kasoppervlakte van 1 hectare. Ook trekt het zaadbedrijf extra mankracht aan voor versterking van het veredelingsteam voor bloemen en planten.

Na de overname van K. Sahin Zaden in 2007 houdt Takii zich in Nederland bezig met de veredeling van pot- en perkplanten. De specialiteiten zijn Canna-hybriden, kleinbloemige violen en stokrozen. De veredeling in deze producten wordt nu groter en ook komt er ruimte voor andere gewassen.

Takii Europe investeerde de afgelopen jaren ook flink in haar vestiging in Sint Annaland. Hier vindt de veredeling plaats van homegardenproducten en ook de zaadproductie en verwerking. De veredelings- en zaadproductielocatie van Takii Europe in Odense zal blijven bestaan . In Denemarken werkt de zaadfirma aan potgerbera, begonia, potlisianthus en sierpeper.

Zonnebloemen, canna en sierkool

Takii Europe bv is de Europese vestiging van Takii Company in Japan. Onder de merknaam Takii Seed ontwikkelt het bedrijf variëteiten voor bloemen, planten en groentegewassen. Binnen de sierteelt is Takii Europe marktleider op het gebied van zonnebloemen, Canna en sierkool.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer