Mark Tijssen nieuwe LTO portefeuillehouder Schade

Mark Tijssen is door LTO Nederland benoemd tot portefeuillehouder Schade. Hij volgt Herman van Ham op, die de functie ongeveer tien jaar lang vervulde. De portefeuillehouder Schade leidt de LTO-delegatie in onderhandelingen over vergoeding voor leidingen die over en in het land van boeren en tuinders lopen. Daarbij gaat het zowel om het vergoeden van de schade als om een vergoeding voor het recht van opstal.

Mark+Tijssen+nieuwe+LTO+portefeuillehouder+Schade
© Maartje van Berkel

Tijssen (44), varkenshouder in het Limburgse Roggel, is vicevoorzitter van de LLTB. Voor diezelfde organisatie is hij ook portefeuillehouder Duurzaamheid. Eerder was hij tien jaar voorzitter van de LLTB-vakgroep Varkenshouderij en lid van de landelijke vakgroep Varkenshouderij.

Van Ham is er de afgelopen jaren in geslaagd om in de onderhandelingen met leidingbeheerders als TenneT en Gasunie een landelijke vergoedingensystematiek af te sluiten met praktisch uitvoerbare contractvoorwaarden. Ook wist hij een trendbreuk te bereiken in de hoogte van de vergoedingen.

Boerengrond

Dat betekent niet dat er geen werk meer is voor zijn opvolger Tijssen. Zo zijn er steeds meer initiatiefnemers in het buitengebied een nieuw tracé willen aanleggen over boerengrond. LTO zet zich er voor in ook daar goede overeenkomsten mee te sluiten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer