Varkenshouders steken boer David hart onder de riem

LTO Varkenshouderij en NVV willen boer David uit Boer Zoekt Vrouw een hart onder de riem steken. De organisaties stelden een brief op, gericht aan directeur Hans Baaij van Varkens in Nood, waarmee varkenshouders op ludieke wijze hun steun kunnen uitspreken.

Varkenshouders+steken+boer+David+hart+onder+de+riem
© Boer zoekt vrouw

Varkens in Nood riep na de introductie-uitzending van Boer Zoekt Vrouw, mensen op om een brief te schrijven aan Boer David. Hierin moesten mensen David oproepen om af te zien van zijn varkensbedrijf in Roemenië, of althans een biologisch varkensbedrijf te beginnen.

LTO Varkenshouderij en NVV steunen het ondernemersschap van David juist om van de oude versleten Roemeense stallen een modern varkensbedrijf te maken en gunnen hem het van harte om dit avontuur aan te gaan met een lieve boerin aan zijn zijde.

Passie

'Voor veel varkenshouders wordt ondernemen in eigen land, mede door de hoge kostprijs, onmogelijk gemaakt. Dat David zijn passie om varkensboer te zijn niet aan de wilgen hangt, maar over de grens voortzet, juichen wij alleen maar toe', zeggen voorzitter Eric Douma van LTO Varkenshouderij en NVV-voorzitter Ingrid Jansen en

'De Nederlandse varkenshouderij is namelijk koploper op het gebied van innovaties, dierenwelzijn en milieu. Mooi dat David zijn kennis en ondernemersschap meeneemt naar Roemenië, waar de varkenshouderij nog lang niet op het niveau zit van Nederland', menen Jansen en Douma. 'Zo kunnen ook Roemenen leren van onze varkenshouders, zoals David.'

Ludieke brief

Varkenshouders en andere belangstellenden kunnen hun steun voor boer David ook uitspreken door de brief aan directeur Hans Baaij van Varkens in Nood te mailen naar info@varkensinnood.nl. De brief is hier te downloaden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer