O%2Dgen+polst+interesse+breedband+Utrecht
Nieuws
© Archief

O-gen polst interesse breedband Utrecht

Bewoners en ondernemers in het buitengebied van de Utrechtse gemeenten Wijk bij Duurstede, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Leusden en Houten kunnen hun interesse voor een glasvezelverbinding aangeven via een enquête.

Coöperatie O-gen onderzoekt samen met de gemeenten hoe groot de interesse is en wat het kost om glasvezel aan te leggen in deze gebieden.
Bij voldoende kan de aanleg van glasvezel in 2017 starten.

Het is van belang dat minimaal 60 procent van alle bewoners per gemeente ’ja’ zegt tegen glasvezel in het buitengebied. Bij een lager percentage is de kans klein dat deze gemeenten op korte termijn glasvezel krijgen.

Marktpartijen

Afgelopen maanden heeft O-gen de kosten voor de aanleg van glasvezel in kaart gebracht. Omdat de afstand tussen de huizen in het buitengebied groter is, zullen de kosten hier hoger uitvallen dan in de kernen.

O-gen is nu in gesprek met marktpartijen die glasvezel aanbieden. Daarbij polst O-gen of zij belangstelling hebben om op korte termijn glasvezel aan te leggen in de buitengebieden van de vijf gemeenten.

Enquête

De enquête kan tot 15 juli ingevuld worden via breedband.ogen.nl/enquête.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer