Miljoenen+voor+aanleg+glasvezel+De+Wolden
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Miljoenen voor aanleg glasvezel De Wolden

Nutsbedrijf Rendo, gemeente De Wolden en provincie Drenthe willen samen 16 miljoen euro investeren in het bewonersinitiatief Glasvezel de Wolden.

De komende weken werken de drie partijen de manier van financieren verder uit. Na een definitief besluit van de investeerders kan het bewonersinitiatief Glasvezel de Wolden overgaan tot de daadwerkelijke aanleg van breedband in de gemeente.

Bewonersinitiatief Glasvezel de Wolden heeft al laten weten dat zij het aantal abonnementen in het pilotgebied hebben behaald dat nodig is voor een sluitende bedrijfsvoering. Het gaat om het ontsluiten van ruim tienduizend woningen en bedrijven.

Platform

De investeerders zien het initiatief als een grote stap voorwaarts voor de economische ontwikkeling en leefbaarheid. Van de ontwikkeling van breedband in De Wolden kan een voorbeeldwerking uitgaan.

Dat stelt Erica van Lente van VerbindDrenthe, het platform voor de breedbandinitiatieven in Drenthe. 'Een van de grootste initiatieven in Drenthe heeft de financiering bijna voor elkaar.'

Initiatieven

Met de kennis die is opgedaan, hoopt Van Lente via het breedbandplatform andere initiatieven verder helpen. Naar verwachting valt het definitieve besluit halverwege juni.

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer