LTO trekt samen op met Boerennatuur.nl

LTO Nederland en Boerennatuur.nl gaan nauw samenwerken op het gebied van belangenbehartiging en communicatie. Na een intentieverklaring eind vorig jaar hebben beide organisaties daar nu concrete afspraken over gemaakt.

LTO+trekt+samen+op+met+Boerennatuur%2Enl
© Koen van Wijk

Beide organisaties zijn actief voor boeren die aan agrarisch natuurbeheer doen. LTO en Boerennatuur.nl stellen vast dat zij in hun visie en inzet voor agrarisch natuurbeheer grotendeels op dezelfde lijn zitten.

Samenwerking logisch

Volgens LTO-bestuurder Annette van Velde en voorzitter Alex Datema van Boerennatuur.nl is het dan logisch om samen te werken. 'We kunnen onze middelen en mensen dan efficiënt inzetten', aldus beide bestuurders.

Boerennatuur.nl is een zelfstandige landelijke organisatie van collectieven van agrarische natuurverenigingen met een eigen bestuur en werkorganisatie. Deze organisatie ondersteunt de collectieven in een professionele aanpak van agrarisch natuurbeheer.

Evaluatie

LTO Nederland heeft met deze organisatie afgesproken de belangenbehartiging en communicatie zoveel mogelijk gezamenlijk uit te voeren. De resultaten van de samenwerking worden over een jaar geëvalueerd.

Op bestuurlijk niveau houdt de samenwerking in dat Alex Datema aanschuift in de Federatieraad van LTO Nederland. Hij wordt dossierhouder agrarisch natuur- en landschapsbeheer.

Daarmee is hij in Den Haag en Brussel behalve voor Boerennatuur.nl ook namens LTO Nederland bestuurder voor agrarisch natuurbeheer. Het bestuur van Boerennatuur.nl wordt aangevuld met een bestuurder namens LTO Nederland.

Platform

Volgens Van Velde ontstaat hierdoor een platform waarin overwegingen en standpunten van bestuurders van Boerennatuur.nl en van LTO worden gedeeld. 'Ik verwacht dat door deze manier van werken in een vroeg stadium de verschillende invalshoeken van waaruit Boerennatuur.nl en LTO kijken naar agrarisch natuurbeheer op tafel komen.'

Datema noemt het belangrijk dat beide organisaties tot standpunten en oplossingen komen. 'Ik ben ervan overtuigd dat dit meer in het belang is van ondernemers met agrarische natuurbeheer dan wanneer wij afzonderlijk zouden optrekken.'

Samenwerking in provincies

Ook in de provincies werken collectieven van agrarische natuurvereniging en LTO samen. Zij maken afspraken over de vertegenwoordiging, de belangenbehartiging en communicatie richting de provincies en andere stakeholders.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer