CO2-silo's Alton in gebruik

De ingebruikname van twee CO2-silo's in het Alton-gebied is een van eerste concrete uitvloeiselen van de 'Toekomstvisie Alton' die eind maart werd overhandigd aan de gemeente Heerhugowaard, de provincie Noord-Holland en Rabobank Alkmaar.

CO2%2Dsilo%27s+Alton+in+gebruik
© Ontwikkelingsbedrijf NHN

De silo's van Air Liquide Benelux Industries zijn geïnstalleerd bij de bedrijven van Tesselaar en Numan Paprika. Ze bevatten vloeibare CO2 - afkomstig uit Rozenburg - die wordt toegediend aan de planten.

Ambities

De silo's maken deel uit van de duurzame ambities van het glastuinbouwgebied in Heerhugowaard: energieneutraal in 2030. Door ingebruikname van de silo's wordt de uitstoot van CO2 met tonnen gereduceerd.

Het zorgt ervoor dat glastuinders in de zomer niet langer de gasturbines hoeven laten draaien om CO2 te produceren, zonder de warmte te benutten. Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) hielp beide glastuinders bij het verkrijgen van een vrijstelling voor de plaatsing van de silo's, omdat dit oorspronkelijk niet binnen het bestemmingsplan paste.

Daadkracht

Directeur Thijs Pennink (NHN) ziet de plaatsing als een goede stap richting modernisering van Alton. 'Hiermee tonen we onze daadkracht om de duurzame en innovatie doelstellingen op de lange termijn te realiseren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer