Arla+betaalt+extra+voor+ggo%2Dvrij+voer
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Arla betaalt extra voor ggo-vrij voer

Arla gaat melkveehouders extra betalen als ze voer gaan gebruiken dat vrij is van genetisch gemodificeerde gewassen (ggo).

Het zuivelconcern speelt met dit besluit in op de groeiende vraag naar melk van koeien die geen ggo-voer hebben gehad. Vooral in Duitsland ziet Arla een sterke ontwikkeling op dit gebied. Het bedrijf verwacht dat dit ook naar andere markten overwaait.

Arla denkt dat boeren 1 eurocent per kilo melk extra kunnen ontvangen voor het gebruik van ggo-vrij voer. Komend jaar moet de ggo-vrije melkplas bij Arla groeien met 1 miljard kilo.

Traceren

Volgens Åke Hantoft, de bestuursvoorzitter van Arla, kan het concern nu al aan de vraag van de Europese supermarktketens voldoen, omdat een groot deel van de Zweedse Arla-boeren al ggo-vrij voer gebruiken.

Bij veevoer van genetisch gemodificeerde gewassen gaat het meestal om soja, schrijft Arla op haar website.

Soja

Soja maakt maximaal 10 procent uit van het totale voervolume dat bij Arla aangesloten boeren gebruiken. Het bedrijf benadrukt dat alle melk in principe ggo-vrij is aangezien eventueel gebruikt ggo-voer niet in de melk is te traceren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  6° / 2°
  70 %
 • Maandag
  9° / -1°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer