Forse+groei+Arla+in+2014
Nieuws
© Arla Foods Nederland

Forse groei Arla in 2014

Arla Foods Nederland produceerde in 2014 288 miljoen liter zuivel. Dat is een stijging van 13 procent ten opzichte van 2013, meldt de zuivelverwerker in haar MVO Jaarverslag.

Binnen dit Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) was tegengaan van voedselverspilling een belangrijk speerpunt. Dat uitte zich onder meer in de filterverse melk, die volgens de producent langer houdbaar is.

Arla rapporteert in het MVO-verslag 2014 op vier hoofdthema’s: verantwoorde bedrijfsvoering, vertrouwen in producten, zorg voor het Milieu en Dierenwelzijn, en respectvolle relaties.

Voedselverspilling

De zuivelonderneming zet zich actief in om verspilling van zuivelproducten tegen te gaan en heeft volgens het MVO Jaarverslag hiertoe twee innovaties op de markt gebracht.

Naast de versgefilterde melk, die overigens in 2015 op de markt kwam, heeft Arla Foods in 2014 een nieuwe verpakking met vouwlijnen geïntroduceerd. Daarmee wordt het makkelijker om ook het laatste restje yoghurt of vla uit de verpakking te krijgen.

Windkracht

Arla wil de CO-2uitstoot bij het transport verminderen en de milieu-impact van de gehele productieketen verder reduceren. Per 1 januari 2014 is Arla volledig overgestapt op groene stroom uit windkracht.

In 2014 ontving Arla Foods de tweede Lean en Green ster van het logistieke verduurzamingsnetwerk Connek. Dat gebeurde vanwege de duurzame samenwerking en innovatie in de logistiek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  60 %
 • Woensdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer