8.856 melkveehouders aan Kringloopwijzer

Van de 11.800 melkveehouders met een positieve melkveefosfaatreferentie over 2013 hebben 8.856 de Kringloopwijzer op tijd ingevuld en ingediend. Ruim 5.000 van hen dienden de Kringloopwijzer in de laatste drie weken van april in.

8%2E856+melkveehouders+aan+Kringloopwijzer
© twan wiermans

De bijna 12.000 veehouders waren verplicht om voor 1 mei de Kringloopwijzer over het jaar 2015 in te dienen.

'Driekwart diende de Kringloopwijzer op tijd in. We zijn goed op weg, maar er is nog een belangrijke slag te maken', zegt projectleider Han Swinkels.

Centrale Database

In de laatste weken van april is er veel gebruikgemaakt van de Centrale Database Kringloopwijzer. Per dag werden zo'n 300 compleet ingevulde Kringloopwijzers ingediend.

Het was tot 1 mei ook mogelijk om gegevens van Kringloopwijzers, die in een ander systeem zijn ingevuld, in te lezen in de Centrale Database.

Machtigingen

De bedrijven die op deze manier de Kringloopwijzer hebben ingediend, hebben ook machtigingen afgegeven voor het maken van koppelingen naar bijvoorbeeld zuivel, voer en kuilen, zodat in 2016 de brondata van deze bedrijven worden gebruikt.

Sinds 1 januari 2016 zijn alle melkveehouders verplicht om gebruik te maken van de Kringloopwijzer.

Verplichting

De komende maanden zullen NZO, LTO, Nevedi en Vereniging van Accountants- en Belastingadviesbureaus (VLB) zich gezamenlijk inspannen om ook de overige melkveehouders te ondersteunen om aan hun verplichting te voldoen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer