VVD: alle partijen bij PAS-overleg

Het is van groot belang dat voor een goede uitwerking van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) alle partijen uit de veehouderij aan tafel zitten bij het overleg over het stelsel.

VVD%3A+alle+partijen+bij+PAS%2Doverleg
© Dirk Hol

Dat stelt Tweede Kamerlid Helma Lodders (VVD) in vragen aan staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken (EZ).

De NVV, NVP en NMV zijn eind vorige week uit het PAS-overleg met het departement gestapt, omdat ze niet gekend zijn in extra maatregelen in en rond de Natura 2000-gebieden.

Weer aan tafel

Lodders wil van Van Dam weten wat hij gaat doen om de bonden weer aan tafel te krijgen. Ook wil ze weten wat het belang is dat de partijen weer deelnemen aan het PAS-overleg.

De politica wil verder opheldering over de stelling van de bonden dat zij pas tien maanden later zijn geïnformeerd over de afspraken met het ministeries van EZ en Infrastructuur en Milieu, de provincies en de gemeenten over de extra milieumaatregelen.

Maatregelen

Verder wil Lodders weten hoe dit 'sluimerende reservepakket' aan maatregelen past binnen het afgesproken Convenant Maatregelen PAS tussen de overheid en de veehouderij.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -3°
  10 %
 • Zondag
  1° / -1°
  10 %
 • Maandag
  2° / -3°
  10 %
Meer weer