Besluit+Dijksma+stelt+LTO+en+NVV+teleur
Nieuws
© Jos Thelosen

Besluit Dijksma stelt LTO en NVV teleur

LTO-vakgroep Varkenshouderij en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) zijn teleurgesteld nu staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu de elektronische monitoring op luchtwassers verplicht.

Beide partijen vroegen de staatssecretaris om uitstel van de elektronische monitoring, die per 1 januari verplicht is. Ze vinden dat varkenshouders het financieel zwaar genoeg hebben en niet zitten te wachten op extra verplichte investeringen.

Lang crisis

'Varkenshouders verkeren niet sinds gisteren in financieel zwaar weer, de crisis is al veel langer gaande. Varkenshouders kunnen in veel gevallen al jaren geen investeringen meer doen', zegt voorzitter Eric Douma van LTO-vakgroep Varkenshouderij.

Dijksma meent dat de varkenshouders die de dataloggers al wel hebben aangeschaft, hiermee worden benadeeld.

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
Meer weer