Geen+steun+LTO+en+NVV+voor+blokkade+Vion
Nieuws
© Twan Wiermans

Geen steun LTO en NVV voor blokkade Vion

Actiegroep Eerlijke Prijs Agra heeft aangekondigd slachterijen van Vion in Apeldoorn en Boxtel te blokkeren, vanwege de blijvende lage varkensprijzen. LTO Varkenshouderij en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) sluiten zich niet bij deze actie aan.

Het staat iedereen individueel uiteraard vrij om acties te voeren. LTO Varkenshouderij en NVV kiezen er echter voor om nu alle energie te steken in het slagen van het traject Vitale Varkenshouderij van de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV).

'Een blokkadeactie bij slachterijen past op dit moment niet in het traject dat nu is uitgezet en breed wordt gedragen door de varkenshouders', zeggen Eric Douma van LTO Varkenshouderij en Ingrid Jansen van de NVV.

Voor Vitale Varkenshouderij is voor de varkenshouderij 15 miljoen euro beschikbaar gesteld uit Europese middelen. De eerste fase van Vitale Varkenshouderij is inmiddels afgerond. Half januari worde de tweede fase gepresenteerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer