Aanmelden BEP-pilot 2016 vanaf 25 januari

Nieuwe deelnemers kunnen zich vanaf maandag 25 januari 10 uur aanmelden voor de evenwichtsbemesting fosfaat (BEP) pilot. Het aanmeldformulier staat dan op de website van LTO Noord. Aanmelden kan tot 1 februari 2016.

Aanmelden+BEP%2Dpilot+2016+vanaf+25+januari
© Nieuwe Oogst


In totaal kunnen 150 veehouders deelnemen. Dat zijn er vijftig meer dan de afgelopen jaren. Ook de honderd ondernemers die de afgelopen jaren deelnamen aan de pilot moeten zich aanmelden, maar zij hebben voorrang.

Tot nu toe was het niet duidelijk of de pilot gebruik kon maken van de KringloopWijzer met gegevens vanuit de Centrale Database. Nu blijkt dat dit nog niet kan. Dat heeft tot gevolg dat ondernemers zelf hun gegevens moeten aanleveren.

Kringloopwijzergegevens

Nieuwe deelnemers moeten, om deel te nemen, de Kringloopwijzergegevens van 2013, 2014 en 2015 aanleveren. Ondernemers die het afgelopen jaar ook al deelnamen, hoeven alleen hun Kringloopwijzergegevens van 2015 in te leveren.

De eigen bijdrage voor nieuwe deelnemers die in 2016 een beschikking ontvangen, is 300 euro voor LTO-leden en 400 euro voor niet leden. Voor bestaande deelnemers blijft het bedrag gelijk aan afgelopen jaar.

Fosfaatruimte

Deelname aan de pilot leverde de deelnemers vorig jaar gemiddeld 18 kilo fosfaatruimte op. De pilot wordt financieel mede mogelijk gemaakt door ZuivelNL.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer