Gratis voederwaardeanalyse op maïsdemo’s

Organisator Limagrain wil met de gratis voederwaardeanalyse meer toegevoegde waarde geven aan de vele maïsdemonstraties die komende weken in het land worden gehouden.

Gratis+voederwaardeanalyse+op+ma%C3%AFsdemo%E2%80%99s
© LG

In het Gelderse Laren ging gisteren de Nationale Voederwaardetoer van start. Veehouders worden uitgenodigd een vijftal planten uit hun maïsperceel mee te nemen naar de demo, dan krijgen ze via een directe voederwaardeanalyse meteen te horen hoe hun maïs er voor staat.

'Met ons mobiele LG Lab scannen we de meegebrachte verse maïsmonsters in 8 seconden op ds-gehalte, voederwaarde en verteerbaarheid. De resultaten zijn direct van het beeldscherm af te lezen en worden uitgeprint. De telers kan de uitslag dus gelijk meenemen', vertelt Jos Groot Koerkamp van LG.

Rijpheid

'Met deze informatie krijgen boeren meer zicht op de rijpheid en het verwachte oogstmoment van hun maïs', verklaart Groot Koerkamp.

'De vroegtijdige voederwaardemeting geeft daarnaast een eerste indicatie voor de kwaliteit van het straks te conserveren product en de mogelijkheid om het kwaliteitsverloop vanaf nu ook te volgen. Het monitoren geeft de veehouder zoveel extra informatie voor zijn ruwvoerplanning en rantsoensamenstelling.'

Gratis

De Nationale Voederwaardetoer doet komende weken Gemert, Oude-Tonge, Zeeland, Winkel, Alphen-Chaam en Hoeven aan. LG biedt de ruwvoeranalyse gratis aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer