Limburgs+zorgei+van+Wienes+bij+Jumbo
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Limburgs zorgei van Wienes bij Jumbo

Jumbo Supermarkten introduceerde afgelopen week het zorgei. Deze eieren worden geproduceerd op zorgboerderij Wienes uit Hegelsom, waar hulpboeren meehelpen. Het gaat om mensen met een verstandelijke beperking.

Boerin Marieke Claessens-Saris van Boerderij Wienes legde donderdag samen met haar hulpboeren de eerste zorgeieren in het schap van Jumbo Sevenum.

'Als familiebedrijf willen wij producten aanbieden die zo goed mogelijk zijn voor mens, dier en milieu.'

Milieukeur

De zorgeieren zijn voorzien van het Milieukeur. 'Bovendien ben ik blij dat wij kunnen bijdragen aan een zinvolle dagbesteding voor mensen met een beperking', stelt Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie van Jumbo Supermarkten.

Boerderij Wienes is een modern pluimveebedrijf met dertigduizend kippen. Het bedrijf is opgezet door oud-voorzitter van de LLTB-vakgroep pluimveehouderij Toon van Rens, die ook nog steeds actief is op het bedrijf.

Dierenwelzijn

Naast zorg voor mens en milieu wordt ook aandacht besteed aan dierenwelzijn. Zo kunnen de kippen als extraatje overdag onbeperkt scharrelen in de boomgaard. De prijs voor een doosje met zes zorgeieren bedraagt 1,59 euro.

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer