Frank+Dales+vertrekt+bij+Dierenbescherming
Nieuws
© Dierenbescherming

Frank Dales vertrekt bij Dierenbescherming

Directeur Frank Dales verlaat in de loop van dit jaar de Dierenbescherming, waar hij sinds juni 2007 algemeen directeur en bestuurder is. Onder zijn leiding is onder meer het Beter Leven Keurmerk ingevoerd.

Het Beter Leven Keurmerk voor diervriendelijker geproduceerd vlees heeft intussen een flink aandeel verworven in de supermarkt schappen. Hierdoor is het dierwelzijnsniveau verhoogd, wordt de consument beter geïnformeerd en is de Dierenbescherming herkenbaarder geworden.

Handhavingspoot

Bovendien heeft Dales de eigen handhavingspoot van de Dierenbescherming, de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), weten te behouden en versterken in tijden waarin veel discussie was over de introductie van de dierenpolitie. De expertise van de LID heeft nu een volwaardige plaats naast die van Politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Volgens de Dierenbescherming heeft Dales een belangrijke bijdrage geleverd aan een beter dierenwelzijn door beïnvloeding van de politiek, door samenwerking met de agrarische sector en door te sturen op bewustmaking van consumenten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer