%27Beter+Leven%27+voor+ruim+20+miljoen+dieren
Nieuws
© Albert Heijn

'Beter Leven' voor ruim 20 miljoen dieren

Het aantal dieren dat valt onder het Beter Leven keurmerk stijgt dit jaar met zo'n 3 miljoen naar ruim 20 miljoen dieren. Dat is een groei van 17 procent ten opzichte van 2014.

Dat maakt de Dierenbescherming bekent aan de vooravond van de Beter Leven-week die volgende week maandag begint.

Kippen vormen met ruim 17 miljoen vleeskuikens en bijna 1 miljoen leghennen de grootste groep dieren onder het keurmerk, gevolgd door zo'n 2 miljoen varkens en ongeveer 270.000 runderen en kalveren.

Meer volgers

Steeds meer supermarkten kiezen ervoor om hun aanbod duurzamere en diervriendelijker geproduceerde producten groter te maken. Zo maakte Lidl onlangs bekend als eerste supermarktketen volledig over te gaan op een vleesassortiment met minimaal één ster van het Beter Leven keurmerk.

'Een absolute mijlpaal en een belangrijke stap in de richting die we op moeten', stelt directeur Frank Dales van de Dierenbescherming. Supermarktketen Plus volgt binnenkort en stopt bovendien geheel met het stunten met 'kiloknallers'.

Helemaal duurzaam in 2017

Een grote speler als Jumbo is met zijn verse varkensvlees ook aan het overstappen op het keurmerk met één ster. Het bedrijf maakte deze zomer bekend in 2017 alleen nog maar duurzamer geproduceerd vlees te willen verkopen, waar mogelijk met het Beter Leven keurmerk.

Zes jaar geleden zette Albert Heijn de eerste grote stap voor het Beter Leven keurmerk door alleen nog maar vers varkensvlees te verkopen met minimaal één ster.

Beter Leven week

Voor de derde keer start maandag in alle supermarkten de 'Beter Leven week'. Tijdens deze week, een initiatief van de Dierenbescherming, is er extra aandacht voor diervriendelijker consumeren en doen veel supermarkten en merken mee met speciale acties en aanbiedingen.

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  30 %
Meer weer