Fonds voor kokosnootboeren

Mede door advies, begeleiding en training van Agriterra, is een fonds voor Filipijnse kokosnootboeren ter waarde van 1,2 miljard euro tot stand gekomen. Jaarlijks komt zo’n 50 miljoen euro terecht bij regionale kokosnootprojecten. Pakisama, een lokale organisatie met zo’n 35.000 leden, en Agriterra focussen zich op het verbeteren van de marktpositie van de boeren. Gezamenlijk willen ze een stem geven aan kleine Filipijnse boeren, vissers, vrouwen, jongeren en inheemse volkeren. Het nieuwe fonds draagt bij aan een betere positie van de kokosnootboeren. Ook zijn er trainingen opgezet om het ondernemerschap van medewerkers en boeren te verbeteren. De training van nieuwe medewerkers van Pakisama verloopt nog wat moeizaam, daardoor zijn er niet altijd voldoende bekwame mensen binnen de organisatie. Hier blijft Agriterra met Pakisama hard aan werken. Daarnaast werken beide samen aan de werving van meer leden zodat Pakisama haar marktpositie kan verbeteren.

Weer

 • Donderdag
  11° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
Meer weer