Forse narijping Meetnetmais

De laat geoogste mais bij de deelnemers van het Maismeetnet is in de tweede helft van oktober fors gedroogd. Opmerkelijk, want normaal gesproken wordt in de tweede helft van oktober nauwelijks een verdere droging verwacht. Het najaar was ook opmerkelijk zacht.

Forse+narijping+Meetnetmais
© jos thelosen

De resultaten zijn des te opvallend, omdat Eurofins, voorheen BLGG, op basis van de eerste kuiluitslagen juist beweert dat de kuilen dit jaar juist aanzienlijk minder droog zijn. Overigens gaat het hierbij vooral om de vroeg gehakselde mais.

Bij de meeste deelnemers aan het Maismeetnet moet de monsternemer nog komen.

Juist droger

Aan de andere kant bleek de mais soms juist droger dan verwacht. Zo was de inschatting van Jorge Knipscheer uit Lepelstraat, die 9 oktober zijn mais liet hakselen, bij de vorige beoordeling 31,5 procent droge stof. Die mais was toen al geoogst.

De bemonsteringsuitslag geeft 35,8 aan. ‘Ik dacht zelf dat ie vochtiger was’, stelt de ondernemer. Met 998 VEM en 375 voor zetmeel heeft hij een mooie kuil in het vooruitzicht.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  55 %
Meer weer