Boer ontzien bij reorganisatie Rabobank

Boeren worden net als de andere Rabobank-klanten ontzien bij de aangekondigde reorganisatie om het rendement te verhogen. Dat meldt woordvoerder Hendrik Jan Eijpe in reactie op een artikel in Het Financieele Dagblad.

Boer+ontzien+bij+reorganisatie+Rabobank
© Rabobank Nederland

Het Financieele Dagblad meldde vanmorgen dat topman Wiebe Draijer zou werken aan 'een ingrijpende verbouwing'. Het rendement van de Rabobank moet meer in de buurt komen van dat van concurrenten ING en ABN Amro.

Bovendien moet de kapitaalpositie worden versterkt. Om dat de bereiken, zal er fors in de kosten worden gesneden. 'De service die we bij één van onze 106 banken in het land aan de klanten leveren, blijft echter op peil', verzekert Eijpe.

Lokale banken

De geschrapte banen, zowel op het hoofdkantoor in Utrecht als bij de lokale banken, komen vooral voor rekening van de back-office. De zaken die Rabobank centraal kan regelen, worden geconcentreerd op één of enkele plekken in het land.

Door die verschuiving kan de bank meer tijd vrijmaken voor klantcontact. 'Een boer kan daardoor straks zeker bij ons filiaal om de hoek terecht', geeft Eijpe aan.

Arbeidsplaatsen

Het Financieele Dagblad raamt dat over vier jaar zo'n achtduizend arbeidsplaatsen zijn vervallen. Er werken nu 46.500 mensen bij de Rabobank, waarvan ruim zestienduizend in het buitenland.

Volgens de krant zou de bank de inkomsten willen verhogen door onder meer hogere marges te realiseren op leningen aan het midden- en kleinbedrijf.

Agrisector

Draijer zou willen dat de bank zich gaat concentreren op een beperkt aantal activiteiten. Daar horen in elk geval het binnenlandse bankbedrijf en de internationale voedings- en agrisector bij, aldus Het Financieele Dagblad.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer