Duitse+varkensvoeders+in+trek
Nieuws
© Twan Wiermans

Duitse varkensvoeders in trek

Naar schatting enkele tientallen varkenshouders uit de grensstreek zijn het afgelopen jaar omgeschakeld naar voer van Duitse leveranciers. Met name biggenvoeders zijn in trek.

Jarenlang waren Nederlandse mengvoerfabrikanten heer en meester op de binnenlandse markt. Sinds enkele jaren is ook het omgekeerde steeds meer het geval. Vooral in de varkenshouderij is dit een trend.

Jan Overeem, bestuurslid varkenshouderij bij LTO Noord, bevestigt de trend. Afgelopen jaren hoorde hij van diverse collega's die overstapten naar Duitse voerleveranciers. De namen van Una Hakra, Rothkötter, Emsland Süd en Grenzland Ringfutter doen daarbij de ronde.

Forse groei

Peter Wehkamp in Nieuw-Schoonebeek werkt voor voerfabrikant Rothkötter. Hij meldt dat de afzet van varkensvoer in Nederland de afgelopen jaren fors gegroeid is. Nederlandse voerleveranciers bevestigen dat Duitse voerleveranciers actiever zijn op de Nederlandse voermarkt.

Meer zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer