Agrifirm promoot fosforarm krachtvoer

Wat je er niet in stopt, komt niet uit. Een slogan die de laatste jaren ook voor fosfor in de melkveehouderij geldt. Met de introductie van fosfaatrechten wordt dit van nog groter belang. Agrifirm verlaagt daarom voor 2015 de prijs voor fosforarm krachtvoer.

Agrifirm+promoot+fosforarm+krachtvoer
© Agrifirm

Om met behoud van een goede melkproductie en gezondheid de aanvoer van fosfor via diervoeders te verlagen, heeft Agrifirm het netto fosfor voederwaarde-systeem (nP-systeem) ontwikkeld.

Een tekort aan benutbaar fosfor gaat ten koste van de diergezondheid, vruchtbaarheid en melkproductie. Voor dit doel ontwikkelde Agrifirm nP, waarbij rekening wordt gehouden met de daadwerkelijke benutbaarheid van fosfor door de koe.

Benutbare fosfor

En deze benutbaarheid verschilt per grondstof en per partij ruwvoer. Door het rantsoen samen te stellen op basis van de exacte hoeveelheid benutbaar fosfor (nP) kan niet alleen een optimale diergezondheid worden bereikt.

Dat wordt tevens gecombineerd met een hoge melkproductie en een lagere aanvoer van fosfor via het aangevoerde diervoer, stelt Agrifirm.

Melkproductie

Agrifirm heeft inmiddels jaren ervaring met deze aanpak en de resultaten van 469 melkveehouders, die deze nP-voeders gebruiken, tonen aan dat zowel de diergezondheid als de melkproductie op peil blijven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer