IARC publiceert rapport over glyfosaat

Het Internationale Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) publiceerde deze week het definitieve rapport waarin gesteld wordt dat glyfosaat kankerverwekkend zou zijn.

IARC+publiceert+rapport+over+glyfosaat
© nieuwe oogst

Een voorpublicatie van de studie van IARC verscheen al in maart. Daarin stond te lezen dat er een relatie is tussen het ontstaan van onder meer de ziekte non-Hodgkin en longkanker en de blootstelling aan glyfosaat.

Doorlopende evaluatie

De Europese Voedselautoriteit EFSA gaat de studie gebruiken voor de doorlopende evaluatie van het gebruik van glyfosaat in de landbouw. De conclusies van EFSA worden vervolgens doorgegeven aan de Europese Commissie.

Monsanto, de toelatingshouder van Round-Up, heeft eerder al aangegeven niet te verwachten dat de bevindingen van IARC gevolgen heeft voor de toelating van glyfosaat. Volgens de fabrikant houdt het rapport onvoldoende rekening met de beperkte blootstellingsrisico's voor de gebruikers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer