Nog geen oordeel Ctgb over glyfosaat

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) zegt dat het nog niet kan beoordelen of glyfosaat kankerverwekkend is voor de mens.

Nog+geen+oordeel+Ctgb+over+glyfosaat
© ctgb

Het artikel van het International Agency for Research on Cancer (IARC) in een wetenschappelijk tijdschrift biedt daarvoor te weinig informatie, stelt het Ctgb.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) vroeg het college te reageren op het artikel. Ctgb meldt dat geen nieuwe gegevens bekend zijn waaruit kan worden afgeleid dat de Nederlandse toelatingen een ontoelaatbaar risico vormen voor de volksgezondheid.

Gebruikersrisico

Binnen de Europese Unie wordt de werkzame stof glyfosaat op dit moment herbeoordeeld. Het Duitse Bundesinstitut für Risikobewertung (BfR) heeft daarvoor een groot aantal studies en wetenschappelijke publicaties doorgenomen voor beoordeling van het gebruikersrisico.

Ook deze bestudering geeft volgens het Ctgb geen aanleiding om glyfosaat als verdacht te beschouwen. Voor een definitief oordeel is het nu nog wachten op een aanvullende studie van IARC over de carcinogeniteit van een aantal middelen waaronder glyfosaat.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer