Zuiderzeeland: waterpeil onder controle

Het waterpeil in Flevoland is onder controle, maar in het beheergebied van waterschap Zuiderzeeland is de droogte wel merkbaar. Net als in de andere delen van Nederland is er vanuit de agrarische sector een grote vraag naar water.

Zuiderzeeland%3A+waterpeil+onder+controle
©

In de Noordoostpolder kan het waterschap via het wateraanvoerstelsel in de vraag voorzien. In Oostelijk en Zuidelijk Flevoland is voldoende water in de vaarten aanwezig.

Boeren beregenen op dit moment volop. Voor die groep blijft de oproep van kracht om zelf het waterpeil daarbij goed in de gaten te houden, benadrukt het waterschap.

Ruimte voor extra water

Hoewel de grote hoeveelheden water die de boeren vragen uitzonderlijk zijn, is er nog ruimte in het systeem om meer water te leveren wanneer het nog droger wordt.

In Zuidelijk en Oostelijk Flevoland wordt ook op grote schaal beregend. Hier is geen uitgebreid wateraanvoersysteem en wordt het beregeningswater direct uit de tochten gehaald.

Aan vraag voldoen

De verwachting is dat de weerssituatie nog wel even droog blijft en dat er een flinke watervraag zal blijven vanuit de agrarische sector.

Vooralsnog kan het waterschap aan de vraag voldoen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer