Waterschap in Limburg vervroegt winterwerk

Door het grondwaterpeil snel te laten zakken probeert waterschap Peel en Maasvallei extra overlast door hoogwater te voorkomen in provincie Limburg.

Waterschap+in+Limburg+vervroegt+winterwerk
© Maartje van Berkel

Om water versneld af te voeren gaat het waterschap stuwen waar nodig al in de winterstand zetten en de hoofdbeken enkele weken eerder winterklaar maken.

Peel en Maasvallei constateert dat door de extreme hoeveelheden neerslag het grondwaterpeil een halve meter hoger staat dan gebruikelijk in deze periode.

Problemen met wateroverlast doen zich voornamelijk voor in lager gelegen gebieden of op natte gronden zoals in beekdalen en rondom de Peel.

Normale normen

Waterschapsbestuurder Jan Classens: 'We doen het maximale om het grondwaterpeil naar normale normen te krijgen. Door alle maatregelen hopen we dat de getroffen agrariërs minder problemen ondervinden.'

LLTB-bestuurder Jan Veltmans is tevreden met de toezeggingen van het waterschap. 'We hebben de afgelopen weken aangedrongen op snelle actie. De situatie is acuut omdat ondergelopen percelen een directe bedreiging voor de gewassen vormen.'

Gemeenten

Het waterschap en de LLTB vragen ook gemeenten om zorg te dragen voor het op tijd maaien van sloot.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer