Rabo+praat+met+klanten+over+renteswaps
© Nieuwe Oogst

Rabo praat met klanten over renteswaps

De Rabobank zal in het jaarlijkse gesprek met haar zakelijke klanten zorgen over eventuele rentederivaten aan de orde stellen. De bank heeft dat laten weten aan Nieuwe Oogst.

Van de bijna 800.000 zakelijke klanten hebben er ongeveer 8.000 een financiering met een rentederivaat. Klachten of geschillen over de zogenoemde renteswaps worden ‘zorgvuldig en met duidelijk oog voor het klantbelang’ bekeken, zegt de bank toe.

Ruud Huirne, directeur Food en Agri bij Rabobank Nederland stelt vast dat voor de meeste ondernemers met een renteswap niets verandert. ‘Zolang de bij het rentederivaat horende financiering niet wijzigt, betaalt men de contractueel afgesproken rente onder de renteswap.’

Tussentijds beëindigen

Wanneer de ondernemer de financiering echter tussentijds beëindigt, dan wordt het rentederivaat ook beëindigd. Vanwege de huidige lage marktrente kost dat geld. Een financiering zal niet worden opgezegd vanwege een negatieve marktwaarde, verzekert de Rabobank.

Mocht een klant vragen hebben over zijn rentederivaat, dan kan hij contact opnemen met de accountmanager van de Rabobank. Iedere klacht wordt doorgeleid naar het landelijke expertiseteam derivaten en nauwkeurig bekeken, stelt Huirne.

· Meer over het Rabobeleid rond rentederivaten in Nieuwe Oogst van deze zaterdag.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  20 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  10 %
 • Zondag
  14° / 13°
  90 %
Meer weer