K%2EI%2E+Samen+meet+bekkenmaten+van+stieren
Nieuws
© KI Samen

K.I. Samen meet bekkenmaten van stieren

K.I. Samen meet bekkenmaten van stieren van de rassen Verbeterd Roodbont en Belgisch Wit-Blauw.

K.I. Samen heeft de afspraak gemaakt met het Verbeterd Roodbont stamboek dat van alle stieren van het Verbeterd Roodbont ras eerst het bekken van de stier gemeten wordt en gekwalificeerd volgens het stamboek, alvorens deze stier op de K.I. wordt toegelaten.

Minder Keizersneden

Hiermee ondersteunt K.I. Samen het beleid van het bestuur van het Verbeterd Roodbont stamboek. Zij hebben samen met het Belgisch Blauw stamboek afspraken gemaakt met de staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken over het terugdringen van keizersneden bij deze rassen.

Hiervoor worden de bekkens van dieren gemeten en wordt actief in koeien en stieren geselecteerd, die ruimere maten hebben aan de binnenzijde van het bekken.

Doelstellingen 2018

K.I. Samen heeft besloten om ook voor de Belgische Wit-Blauwe stierenhet bekken te meten. Volgens de K.I.-organisatie spelen naast de veehouders ook de K.I.-verenigingen een actieve rol bij het halen van de gestelde doelen voor de vleesveehouderij voor 2018.

Stamboek

Dit betekent dat er bij K.I. Samen dus de keus is gemaakt om geen stieren van het Verbeterd Roodbont ras noch van het Belgische Wit-Blauw ras binnen te laten op het K.I. station zonder dat de bekkenmaten bekend zijn en de stier goedgekeurd is voor K.I. door het desbetreffende stamboek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer