Bons+keurt+morgen+in+eigen+buurt
Nieuws
© Nieuwe oogst

Bons keurt morgen in eigen buurt

De provinciale ‘Wintershow Zuid-Holland’, morgen, 14 februari in Noordeloos, heeft opnieuw een primeur. Het regionale, maar zeer gewaarde jurylid Nico Bons uit Ottoland keurt de melkgevende dieren op deze top-rundveekeuring. Daarmee velt hij een oordeel over een aantal van zijn grote concurrenten.

De deelname aan keuringen blijft in Zuid-Holland groot aangezien er opnieuw bijna 120 koeien zijn aangemeld. Onder de inzenders zijn een flink aantal debutanten die voor het eerst koeien inzenden. Maar ook alle bekende fokkers zoals Van Dijk, De Bruin, De Jong en De Groot zijn dit jaar allemaal weer met koeien aanwezig op de provinciale wintershow.

Jeugd

Daarnaast zal de wedstrijd voor de jeugd gekeurd worden door de Zwitser Adrian Steinmann. Overigens zijn Bons en Steinmann, los van hun herkomst ten opzichte van Noordeloos, allebei internationaal zeer gewaardeerde juryleden.

Na vele voorbereidingen in de vroege morgen, begint om 9.15 uur de officiële keuring. Aan het eind van de keuring zal Nico Bons uit alle kampioenen ook de algemeen kampioene kiezen. Alle inzenders azen tijdens dit hoogtepunt van de keuring op de trofee die hierbij te winnen is namelijk de welbekende en felbegeerde Piet Pons-prijs. De kampioenskeuring, het meest spannende onderdeel van de dag, begint omstreeks 14.00 uur.

De Wintershow Zuid-Holland op 14 februari is bij De Kuiper, Middenweg 7 in Noordeloos.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer