Fleckvieh%2Dkoeien+Kiek%27n+in+Friese+Marsum
Nieuws
© bgf

Fleckvieh-koeien Kiek'n in Friese Marsum

Een degelijke koe. Dat is de Fleckvieh-koe. Holstein-fokkers die met dit ras naar een wat krachtigere veestapel willen, kunnen op woensdag 25 februari inspiratie opdoen bij maatschap Brandsma in Marsum.

Op het bedrijf van de familie Brandsma worden de 180 mekkoeien door drie melkrobots gemolken. Mebius Brandsma en zoon René verzorgen de koeien. 'Wij zijn een melkveebedrijf dat gericht is op functionaliteit, lage kosten en rendement. Onze koeien krijgen een volledig grasrantsoen', vertelt Mebius Brandsma.

Gemakkelijke start

Over de keuze voor Fleckvieh hoefde de melkveehouder niet lang na te denken. 'Dit ras verbetert de vruchtbaarheid. Ook willen we een gemakkelijke koe om mee te werken. Onze Fleckvieh-kruislingen zijn sterke koeien. Ze kalven allemaal zonder hulp af, ze starten rustig en probleemloos op en ze blijven gezonder. Opvallend is dat de meest gespierde koeien ook de meeste melk geven.'

Het Koeien Kiek'n is op woensdagmiddag 25 februari tussen 13 en 16 uur. Het bedrijf is te vinden aan de Rypsterdyk 56 in Marsum.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer