Engelen+sterk+op+Wintershow+Asten+Heusden
Nieuws
© nieuwe oogst

Engelen sterk op Wintershow Asten Heusden

Het melkveebedrijf Grashoek van de familie Engelen uit die plaats, was zaterdag sterk bij de Zuid-Nederlandse Wintershow in Asten-Heusden. Het bedrijf leverde bij rood- en zwartbont niet alleen de beste bedrijfscollecties, maar ook de algemeen kampioenen.

Bij roodbont bracht het bedrijf hiervoor Grashoek Vrije Tulp 18 (V. Cedric Red) in de ring. Zij stond ook bovenaan bij de roodbonte oudere koeien, waar ze Tailwind Lieske 5 (V. Redross-Red) van maatschap Hekers-Camp uit Ospel voor bleef.

Ook het kampioenschap roodbonte vaarzen was een prooi voor Grashoek, waar Sunflower-dochter Grashoek Nel 139 Pp kampioen werd. Hier ging de reservetitel naar Brabant, met
Retraitehoeve Selma 273 (V. Lorenzo) van VOF Willemse-Meulepas uit Beers.

Uit Beers komt eveneens het kampioensduo in de middenklasse. Hier wint Jotan Red-dochter Barendonk Emma 200 , vóór Curtis-telg Barendonk Emma 217. Zoals de prefix doet vermoeden, zijn beide koeien afkomstig van het bedrijf van de familie Hermanussen.

Zwartbont

Colombo-dochter Grashoek Nordika 5 werd algemeen kampioen zwartbont. Ook zij eiste de titel bij de oudere koeien op. Hier bleef ze stagenote Grashoek Beaver 3 (V. Sunflower) voor.

Ook de titel bij de zwartbonte vaarzen was voor Grashoek met Norwin-dochter Grashoek Angel 51. Hier was de reservetitel voor Zandenburg Zelgadis Wanja 1 (V. Zelgadis) van Sommers Melkveehouderij in Elsendorp.

De titel in de middenklasse zwartbont was voor Kindness-dochter Angels Wiesje 41 van Angels Holsteins van de familie Engelen in Meijel. Hier was de reservetitel voor Van Holland Rochelle (V. Atwood) van Corné van Holland uit Delwijnen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  10 %
 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
Meer weer