Groninger+Rundvee+Show%3A+ruim+140+koeien
Nieuws
© groninger rundvee show

Groninger Rundvee Show: ruim 140 koeien

De catalogus van de de zestiende Groninger Rundvee Show, op zaterdag 28 februari in de manege in Bedum, telt in totaal ruim 140 koeien van 31 melkveehouders.

De jury van deze dag bestaat voor de koeien uit Ard Gunnink uit Ommen en Jaap Jacobi uit Garijp. Gerrit van ’t Hof uit Oosterwolde (GLD) zal ook dit jaar weer de keuring van de kalveren voor zijn rekening nemen, dit jaar samen met Jorien Vosman uit Rijssen.

Naast de individuele keuring zullen er bedrijfscollecties worden getoond. In een sfeervolle hal nabij de ringen is een gezellige beurs met stands van diverse bedrijven. Om 09.30 uur verschijnen de eerste koeien in de ring.

Er wordt gekeurd in twee ringen. Vanaf 10.00 uur zullen kinderen t/m 12 jaar hun kalveren voorbrengen.

Voor het derde jaar op rij zullen er, door kinderen van 13 t/m 18 jaar, pinken worden voorgebracht (tussen 12 en 20 mnd oud). Dit zal zich afspelen in de hoofdring. Naast een algemeen kampioen melkgevend zal er dit jaar ook een kampioen niet-melkgevend worden gekozen.

Oudste melkgevende koe

Dit jaar wordt ook de ook de oudste melkgevende koe van Nederland in de spotlights gezet. De 22-jarige Jansje 103 van de familie Groeneveld uit Tolbert is vorig jaar door Kees Romijn, LTO voorzitter Melkveehouderij, gehuldigd vanwege deze prestatie.

Zij is de hele dag in deze manege te bewonderen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer